Olvasnivaló - 2012. 2. hét

Az elmúlt héten, főleg ami a magyar nyelvű cikkeket illeti, az ember tiszteletéről illetve ennek hiányáról írtak vitték a prímet.

Magyarul:

Levedlett "pókbőr" az irodai fiókban - a dívány.hu-n jelent meg egy írás arról, hogy a nők mit tartanak az irodában, fiókokban és szekrényekben. Annyi megállapítható, hogy a nem reprezentatív felmérés két helyszínén még nem indult el hódító útjára az 5S.

Ebédjükért tüntetnek az éhes brókerek - lehet, hogy a válságot az okozta, hogy a brókerek nem kaptak enni? :)

Egyelőre nem lesz tömeges öngyilkosság a Foxconn-nál - azt hiszem, ami a Foxconn-nál megy, az a világ szégyene.

Titokban készülnek a "halállisták" - miért van az, hogy ha valami történik egy munkahelyen, ami a dolgozókat érinti, akkor arról a vezetők és a pr-osztály boldog-boldogtalant értesít, az újságoktól a tévén és rádión át az internetig és a munkaügyi központig, kivéve a dolgozókat? A fűnyíró-elv alapú elbocsátás okára talán kár is rákérdezni, főleg a közigazgatás esetében.

Bajban van a BKV, de jó példaként had álljon előttünk Nauru és Kinshasa, ahol szintén nincs tömegközlekedés. - én azért itt Budapesten inkább ragaszkodnék a BKV-hoz, bár Nauru és Kinshasa is szép helyek, ahogy a cikkben lévő képeken is látszik.

Lehet-e cégpolicy a környezettudatos vezetés? - jó lenne, ha az lenne, hiszen a takarékoskodás mellett valódi értéket is adna nem csak az ügyfeleknek de a társadalomnak is.

Ez mintha kimaradt volna az új magyar munkatörvénykönyvből - Brazíliában túlórának számít, ha a munkáltató munkaidőn túl küld emailt a dolgozónak.

Rosszul teljesítőből szupersztár és Az empowerment buktatói - mindkét írás az ITélet blogon jelent meg.

A kudarc fogságában - Vajon mitől lesz sikeres az egyik ember és miért nem lesz az a másik? Dobay Róbert erről ír a blogjában.

Angolul:

Steve Jobsról és a seggfejek szükségességéről is szól Mark Graban írása a LeanBlogon.

Hogyan nem működnek az ötletdobozok Szaúd-Arábiában és Pakisztánban? - erről olvashatjátok el szintén Mark Graban írását. Az egyik ok szerintem az, hogy amit ötletdoboznak hívnak, az valójában csak panaszkönyv, panaszokkal meg nem szívesen foglalkozik senki se. Márpedig a panaszkönyv és az ötletláda nem ugyanaz!

Veszteségek a stadionban - A LeanBlogon megjelent egy vendégírás arról, milyen veszteségeket lehetne megszüntetni az amerikai stadionokban. Biztos vagyok benne, hogy hasonlóakat lehetne találni a magyarokban is.

10 könyv, amit 2012-ben el kell olvasnod - Természetesen a leanről szólnak, és Ron Perreira ajánlja őket.

A gembára járás 10 szabálya - Jon Miller tollából. Érdemes betartani őket!